Een vroege build van Windows 8 is uitgelekt en inmiddels op diverse p2p-sites te vinden. Het zou gaan om de Enterprise-versie van Microsofts nieuwe OS. Inmiddels gaan er geruchten dat een publieke bèta in september uit zou komen.

De uitgelekte build 7850 van Windows 8, waarvan de bron onbekend is, is 2,6GB groot en betreft de zogenaamde eerste milestone-versie. Volgens de website Windows8center zijn er in de gelekte versie van Microsofts besturingssysteem nog relatief weinig veranderingen ten opzichte van Windows 7 zichtbaar. Zo zou onder andere de installer nog niet zijn veranderd. Onlogisch is dit niet: Microsoft zou inmiddels aan oem-partners Windows 8 al een testversie van Milestone 3 leveren.

Deze versie zou over vrijwel alle features beschikken die in Windows 8 worden verwacht, waaronder de Windows App Marketplace en nieuwe beveiligingslagen. Windows 8 zou opvallend genoeg ook de mogelijkheid bieden om iso-images te mounten, terwijl het OS ook op arm-chips - breed toegepast in mobieltjes en tablets - moet gaan draaien.

Inmiddels is de geruchtenmolen rondom een mogelijke releasedatum van Windows 8 flink op stoom gekomen. Microsoft zou volgens sommige bronnen van plan zijn om een publieke bèta in september uit te brengen. Aanleiding voor deze theorie is de aankondiging van Microsoft-topman Steven Sinofsky op de MIX 2011-conferentie dat er van 13 tot en met 16 september een Professional Developers Conference zal worden belegd in de Californische plaats Anaheim. Eerder werd uitgegaan van een bijeenkomst in Seattle. Microsoft organiseert vrijwel altijd PDC-bijeenkomsten bij grote releases. Een uiteindelijke release zou in het derde kwartaal van 2012 moeten plaatsvinden.