T-Mobile heeft zijn nieuwe abonnementen geïntroduceerd. De abonnementen, die vanaf maandag afgesloten kunnen worden, zijn duurder en bieden hogere datalimieten. Voor bestaande abonnees verandert vooralsnog niets.

De nieuwe prijzen en datalimieten liggen fors hoger. Bij de duurste abonnementsvorm, iSmart, zit onbeperkt internet tegen lage snelheid en onbeperkt sms'en inbegrepen. Om door te kunnen blijven internetten bij andere abonnementen, inclusief de sim-only versie van iSmart, moet wel betaald worden: eerst kan voor vijf euro een verdubbeling van de datalimiet worden aangevraagd, waarna de gebruiker voor nog eens vijf euro door kan blijven internetten op 64Kbps. Bij Smart Plus geldt dat weer niet. Smart Plus is tevens het enige abonnement waarbij gesprekken op minuten worden afgerond.

De abonnementen gaan komende maandag in. De details van de abo's doken enkele weken geleden al op. De provider beweerde toen dat de uiteindelijke abonnementen zouden afwijken, maar die wijziging is niet doorgevoerd: de prijzen en voorwaarden zijn hetzelfde als in de toen gelekte presentatie stond.

Naast abonnementen voor een toestel komt T-Mobile met dezelfde abonnementen voor sim-only-klanten. Het lijkt erop dat de nu bestaande sim-only-abonnementen komen te vervallen. De details en voorwaarden van de sim-only-varianten wijken iets af, blijkt uit de prijslijst. De vorige abonnementswijziging bij T-Mobile vond plaats in augustus vorig jaar. Voor bestaande abonneees verandert er niets, totdat ze hun abonnement willen gaan vernieuwen.