De Consumentenbond heeft zijn zin gekregen en Apple heeft nu eindelijk de garantiebepalingen voor Nederland uitgebreid en verlengd.

Apple weigerde in eerste instantie de garantiebepalingen aan te passen en stelde zelfs dat de eigen garantieregels beter waren dan die van de EU. In Italië werd Apple door zijn 1-jarige garantie beticht van misleiding van de consument. Naar aanleiding daarvan werd een rechtszaak aangespannen tegen Apple die het bedrijf verloor. Door deze verloren rechtszaak en de druk van de Consumentenbond kwam Apple met een pagina waarop het de consument wees op de EU-bepalingen voor garantie. Dit was voor de Consumentbond in Nederland echter niet voldoende omdat de Nederlandse garantie verder gaat dan de Europese regels.

Apple past garantiebepalingen eindelijk aan Apple had toegezegd de garantiebepalingen in april aan te passen maar het heeft dus nog een maand langer moeten duren. Nu staat er dan eindelijk te lezen:"Als je een product van Apple koopt, geldt naast de dekking die je volgens de beperkte garantie van Apple van één jaar en het optionele AppleCare Protection Plan hebt, ook nog de bescherming die je op grond van het Nederlands consumentenrecht geniet. Ook voor producten van andere fabrikanten dan Apple die je bij Apple koopt, gelden de bepalingen van het Nederlands consumentenrecht."Goed nieuws voor Nederlandse consumenten want ons garantierecht heeft geen vaste duur, mits het gebrek binnen bekwame tijd na ontdekking wordt gemeld aan de verkoper. Voorheen was dat bij Apple 1 jaar na aankoopdatum. Apple maakt op zijn website een vergelijking van de verschillen in garantie.