Afdrukken
Hits: 2185

Google heeft in een maand tijd zo'n 60.000 apps uit de Play Store verwijderd. Met de grote schoonmaak lijkt Google de strijd aan te binden met de verspreiding van spam en malware via de applicatiewinkel voor Android.

Volgens website TechCrunch, die het nieuws deze week naar buiten bracht, zijn er met de opschoning veel ‘ondermaatse apps’ gesneuveld. De site baseert zich echter niet op cijfers van Google zelf, maar heeft gesproken met een extern bedrijf dat bekend zou zijn met Google’s aangescherpte werkwijze.

Mobiele websites Naast de verspreiders van spam, zijn er ook veel apps verwijderd die simpelweg een verwijzing waren naar een mobiele website, iets dat in strijd is met de regelgeving van Google. Hoewel het merendeel van de applicaties door Google zelf is verwijderd, is een aantal apps ook door uitgevers offline gehaald. Google heeft nog niet gereageerd op het bericht van TechCrunch. Wel is bekend dat het bedrijf de laatste maanden bezig is de eisen voor app-uitgevers aan te scherpen. Hiervoor heeft het onder meer verbeterde filters ontwikkeld, waardoor bijvoorbeeld automatisch aangemaakte apps achteraf makkelijker verwijderd kunnen worden.

Nieuwe Play Store Naast het opschonen van het aanbod, begon Google deze week ook met het uitrollen van een nieuwe interface voor Play. Hierbij valt vooral op dat er meer aandacht is voor beeld. Nieuwe functionaliteiten lijkt de update niet met zich mee te brengen. De vernieuwde Play Store wordt in de komende weken gefaseerd uitgerold naar toestellen met Android 2.2 of hoger.