Microsoft heeft op 10 december een nieuwe update voor Windows 7 vrijgegeven die naar codenaam KB3004394 luistert. Gebruikers geven sindsdien aan meerdere problemen te hebben. Het eerste geval dat aan het licht kwam, is van toepassing op AMD-videokaarten.

De Windows-update zorgt er namelijk voor dat AMD's nieuwe Omega-drivers niet meer ge├»nstalleerd kunnen worden. Ook bij de GeForce-drivers van Nvidia zijn echter moeilijkheden bij het upgraden geconstateerd.

Wellicht nog veel belangrijker is dat voor sommige gebruikers de USB 3.0-drivers niet meer werken en dat de meldingen vanuit het User Account Control (UAC) zich vreemd gedragen. Naar verluidt schakelt de update bovendien de Windows Defender-service uit, waardoor computers extra gevoelig kunnen worden voor virussen en dergelijke. 

Microsoft is op de hoogte van de problemen en beweert zelfs dat KB3004394 eventuele verdere updates kan tegenhouden. Het bedrijf raadt dan ook aan om de toevoeging te verwijderen. Er is inmiddels via Windows Update (en via de website van Microsoft) een reparatie beschikbaar in de vorm van KB3024777.