Afdrukken
Hits: 2588

Volgende week is de nieuwe Core i7 desktop-processor van Intel te koop in de Nederlandse en Belgische computerwinkels. De drie varianten van de nieuwe quadcore

worden vanaf maandag in nieuwe pc's ingebouwd door Quibus, Informatique en Paradigit in Nederland. Belgen kunnen terecht bij Pointer Systems, Computer Networking Belgium en Tones.be.

De Core i7 is gericht op veeleisende computergebruikers als gamers, video- en fotobewerkers. Intel belooft tot 40 procent snellere videobewerking met zijn nieuwe processors in vergelijking met de oude Intel Core 2 Quad processor Q9650.

Opvallend is dat hyperthreading opnieuw wordt geintroduceerd. Eerder is deze technologie toegepast in de Pentium 4. Door hyperthreading zijn de vier processorkernen in staat om 8 processen (threads) tegelijk af te handelen. De oude quadcoreprocessors kunnen 4 processen tegelijk aan.

Intel brengt eerst drie varianten van de processor uit. De snelste is de Core i7-965 Extreme Edition, die op een snelheid van 3,2 Ghz draait. De Core i7-940 en 920 draaien op respectievelijk  2,93 Ghz en 2,66 Ghz. De processors worden gemonteerd op een moederbord voorzien van een LGA1366 socket en de Intel Express Chipset X58.

De configuratie van de systemen en de prijzen worden pas op maandag 17 november bekendgemaakt. Maar reken er in ieder geval op dat deze nieuwe generatie computerhardware behoorlijk prijzig zal zijn.