Het kraken van de beveiliging van andermans router blijkt niet strafbaar te zijn, door een fout in de wet! Kort geleden bepaalde het Gerechtshof in Den Haag dat. Zaak om de beveiliging van je router even extra te controleren; zeker als je een Speedtouch-(Experia-)modem gebruikt.

Daarvan werden er in Nederland meer dan 500.000 afgeleverd met een ondeugdelijke beveiliging, in de vorm van een WPA-code die simpel te herleiden was uit het SSID van het modem. Ook in Engeland en Spanje gebeurde dat. Nog steeds blijkt ruim 40% van die modems schijnveilig, zoals blijkt uit een steekproef! Lees hierover meer in deze berichtendraad op de HCC!forums. Heb je hierover - of over een ander onderwerp - vragen of opmerkingen? Post ze in het daarvoor bestemde subforum!

De HCC biedt je nog veel meer; óók via de HCC!forums! Wil jij als HCC-lid hulp bij een vraag / probleem of kun jij een andere vraagsteller verder helpen? Doe mee en deel mee! Kijk regelmatig eens rond in onze Kennisbank en elders in de HCC!forums: dat is inspirerend!