Op de site van de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC zijn foto's en specificaties verschenen van de aankomende Raspberry Pi 3. Op het rapport van de FCC blijkt de Raspberry Pi 3 voorzien te zijn van ingebouwde WiFi en Bluetooth.

De Raspberry Pi 3 heeft grotendeels hetzelfde uiterlijk. Er bevinden zich nog steeds vier USB-poorten en een ethernetpoort. Ook is er een micro-USB-aansluiting voor stroom aanwezig. Daarnaast bevindt er zich de 40-pins GPIO-connector op het bordje die we ook kennen van de vorige generatie. Het bordje heeft dezelfde afmetingen, dus is het zeer waarschijnlijk dat bestaande uitbreidingen overgezet kunnen worden.

Nieuw is het feit dat er waarschijnlijk WiFi en Bluetooth ingebouwd zit, iets wat we moesten missen op de vorige bordjes. Hierdoor blijven er meer USB-poorten over, omdat er geen externe WiFi- en Bluetooth-dongle nodig is. Er blijkt nog steeds een Broadcom-CPU op het bordje te zijn gesoldeerd, de BCM2837 (tegenover de BCM2836 van de Pi 2). Waarschijnlijk zal de nieuwe 64-bit SoC een snelheid van 1,2 GHz kennen, volgens het tijdschrijft MagPi.