Er zijn twee nieuwe kwetsbaarheden gevonden in de WPA3-standaard, waardoor kwaadwillenden toegang kunnen verschaffen tot een netwerk. Ze zijn ontdekt door dezelfde onderzoekers die eerder al vijf kwetsbaarheden (DragonBlood) ontdekten.

De Wifi Alliance, de stichting die de ontwikkeling van de wifi-standaard overziet, heeft de eisen voor zijn certificaat verscherpt. Het gevolg is dat toekomstige wifi-routers sneller internet moeten kunnen leveren.

KPN voert in een experimentele omgeving momenteel tests uit met dsl met een snelheid van 400 megabit per seconde. De provider wil de hogere snelheid volgend jaar gaan aanbieden aan klanten, al is onduidelijk hoeveel gebruikers die snelheid daadwerkelijk zullen halen.

Per 1 december is ZeelandNet, onderdeel van DELTA, gestart met de uitrol van IPv6 voor grote groepen klanten. ZeelandNet maakt hiermee uitbreiding van vele malen meer IP-adressen ten opzichte van de voorgaande versie mogelijk.

WPS staat voor Wi-Fi Protected Setup. Dit is een methode om eenvoudig een draadloze verbinding tot stand te brengen tussen verschillende apparaten.