Afdrukken
Hits: 6284

Regelmatig moet ik een netwerkverbinding maken met een share op een andere machine vanaf een Windows machine. Sinds ik gebruik maak van Windows XP wordt bij die actie automatisch een nieuw verkennervenster geopend.

Dit hoeft van mij niet, vooral ook omdat dat nieuwe venster steevast met de verkeerde opties opent. Ik wil namelijk het liefst met de mappenstructuur in het linkerpaneel werken. Het eerste wat ik doe, is dus dat venster sluiten. Is er een manier om te zorgen dat Windows niet meer een nieuwe verkenner opent bij het maken van een netwerkverbinding?

Omdat u regelmatig wisselende netwerkverbindingen moet maken, is de mooiste oplossing voor iedere gedeelde map een batchbestand te maken. In dat batchbestand staat het commando dat nodig is om de gedeelde map te maken, en u voert het uit zodra het nodig is. Open Notepad en typ de volgende tekst: net use : \\\ /USER: . Vervang daarbij de verschillende delen die nu tussen haken staan, voor de informatie van die gedeelde map. De stationsletter kunt u zelf bepalen, zolang die tenminste nog vrij is. Wanneer u de gedeelde mappen zo opent, worden deze niet in de Verkenner geopend. U kunt de Verkenner dan zelf starten en naar de gedeelde mappen bladeren in de weergave die u wilt.