Afdrukken
Hits: 2558

Intel heeft bekendgemaakt dat men een systeem heeft ontwikkeld dat het mogelijk maakt via Wi-Fi contact te maken over een afstand van zo'n 100 kilometer. Dat is een grote verbetering ten opzichte van de huidige mogelijkheden,

waarbij een Wi-Fi signaal een reikwijdte heeft van hoogstens enkele honderden meters.

Volgens Intel is het systeem vooral bedoeld voor ontwikkelingslanden. Daar is vaak wel sprake van enige infrastructuur in de grote steden, maar zijn bewoners van dorpen en het platteland vaak verstoken van mogelijkheden om te internetten en dergelijke, zo meldtde Telegraaf.

Om de grote afstanden te overbruggen is gebruik gemaakt van een nieuwe techniek waarbij hooggeplaatste antennes het signaal in slechts een richting uitzenden. Een normale Wi-Fi antenne zendt het signaal 360-graden rondom uit.

Door signalen nu van de ene Wi-Fi antenne naar de andere Wi-Fi antenne te sturen kan een hele keten worden opgebouwd, die het mogelijk maakt om allerlei dorpen in bijvoorbeeld Afrikaanse landen draadloos met elkaar te verbinden. Intel overweegt later dit jaar met deze techniek een praktijkproef te gaan doen in het Afrikaanse Oeganda.