Vergeet de klassieke terroristische aanslag. De nieuwste aanvallen komen van hackers en richten zich op elektriciteitscentrales, ziekenhuizen, bruggen, sluizen en kernreactoren.

Glasvezel belooft al jaren hogere internetsnelheden, maar de uitrol is de afgelopen jaren flink afgenomen, in het speciaal sinds KPN Reggefiber heeft overgenomen.

Intel gaat zijn patenten voor telecommunicatietechnologie verkopen. Het plan is om het intellectueel eigendom van 8.200 technologieën te gaan verkopen via een veiling, die begin augustus van start zal gaan.

Voor het vijfde jaar op rij verhogen de twee grootste internetproviders, KPN en Ziggo, hun prijzen. Sinds 2017 zijn de prijzen voor alle internet- en tv-pakketten gemiddeld met zo’n 17 procent gestegen, maar daar staat niet altijd een verhoging van de snelheid tegenover.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben een groot lek ontdekt in processorchips van Intel. Door dit lek is het mogelijk om gegevens als wachtwoorden en andere gevoelige informatie uit te lezen.