U heb een vraag over Microsoft Office 2007 en het toewijzen van locaties wanneer je kiest voor Openen. Een aantal jaren geleden had ik een tip over een aanpassing in het register.   

(de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Common\Open Find\Places\UserDefinedPlaces\). Wanneer je dan bijvoorbeeld via Word of Excel kiest voor Openen dan krijg je een scherm waarin je aan de linkerkant de voor de gebruiker van toepassing zijnde locaties te zien krijgt. In Office 2003 werkte dit altijd goed. Nu heb u pc opnieuw moeten installeren en heb er Office 2007 op gezet. U had eerste een back-up gemaakt van de betreffende registersleutel, maar die werkt nu niet meer. Hoe stel u deze optie, al dan niet via het register, weer in voor Office 2007? U gebruikt Windows XP SP 2 met alle updates. Office is helemaal up-to-date.

De reden dat de aanpassing niet werkt, is omdat u een nieuwere versie van Office gebruikt (versie 12 in plaats van versie 11). Gelukkig is het nog steeds mogelijk om de vensters aan te passen. De registersleutel moet dan ook worden:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Common\Open Find\Places\