Afdrukken
Hits: 1957

Als u een programma wil verwijderen via het Configuratiescherm, dan verschijnt de optie verwijderen/wijzigen niet in het scherm.

Alleen bij recent geinstalleerde programma's krijgt u deze keuze. Hoe los u dit op? Of het hiermee samenhangt weet u niet maar mijn geinstalleerde AVG was, evenals enkele andere programma's, ineens uit de lijst met programma's verdwenen! Na hernieuwde installatie kon u het programma wel weer verwijderen. u werkt met Windows Vista.

Vaak worden programma's geleverd met een uninstallatie-onderdeel. Dit kunt u inderdaad openen via het onderdeel Software in het Configuratiescherm, maar gelukkig ook vaak direct via de programmamap (bereikbaar via Windows Verkenner) of via het menu Start. Is de vermelding niet aanwezig, dan kunt u de map van het programma openen in Windows Verkenner en op zoek gaan naar een Uninstaller, die u vaak herkent aan de naam uninstall.exe. Hebt u een programma dat u met geen mogelijkheid van de computer kunt verwijderen? Verwijder het dan handmatig. In Windows Verkenner navigeert u naar de map met programmabestanden. Deze map verwijdert u. Vervolgens opent u het Windows-register (uiteraard hebt u een back-up van uw computer en bestanden in geval van nood) via Start / Uitvoeren, Regedit. Blader naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE en verwijder de sleutel van het programma. Hierna blader u naar HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE en verwijdert u wederom de sleutel van het programma. Navigeer hierna naar HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Uninstall en verwijder een eventuele sleutel. Vaak wordt ook aangeraden om de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services te controleren op services die het programma wellicht start. Controleer tot slot of er nog andere mappen zijn waarin het programma restjes heeft achtergelaten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de gebruikersmap (met uw profielgegevens).