Wanneer u Windows XP opstart, dan ziet u, afhankelijk van uw instellingen, een inlogscherm met daarin onder andere de accounts die toegang hebben tot de pc.

Door op zo'n account te klikken en het bijbehorende wachtwoord in te typen (als dit is ingesteld) kunnen gebruikers inloggen op hun account. Maar wellicht wilt u dat het inlogscherm bepaalde accounts helemaal niet weergeeft.

Als u accounts wilt verbergen, dan kan dat met de Register-editor. Belangrijk: dit is alleen verstandig in combinatie met Windows XP Professional. Het werkt ook met de Home-versie, maar dan hebt u geen snelle manier meer om in te loggen.

1. Klik op Start / Uitvoeren.

2. Typ regedit in het venster dat verschijnt. Hiermee start u de Register-editor.

3. Er opent nu een nieuw venster. Dit lijkt op een webpagina met informatie, maar het is een menu met instellingen. Klik op Global Storage Settings Panel.

4. Blader in het linker-deelvenster naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\ SpecialAccounts\UserList.

5. Klik nu met de rechtermuisknop op een lege plek in het rechter-deelvenster en kies voor Nieuw / DWORD-waarde.

6. Klik met de rechtermuisknop op deze nieuwe sleutel en geef deze precies dezelfde naam als de naam van uw account. Het is erg belangrijk dat de twee namen exact overeen komen.

7. Dubbelklik op de sleutel en zorg ervoor dat de waarde is ingesteld op 0, dit betekent dat u het account niet wilt weergeven.

Sluit de Register-editor en herstart de computer. Het account zal nu niet meer worden getoond. Door in Windows twee keer op Ctrl+Alt+Del te drukken kunt u met de gebruikersnaam en het wachtwoord alsnog inloggen op dit account.