Afdrukken
Hits: 1338

HTC rust zijn nieuwe Android-toestellen standaard uit met een Dropbox-account van 5GB. De uitgebreide opslag is vooralsnog alleen beschikbaar voor nieuwe toestellen. Het is onduidelijk of oudere telefoons een upgrade krijgen.

Alle nieuwe HTC-telefoons krijgen standaard Dropbox met een opslag van 5GB meegeleverd, meldt het bedrijf op Twitter. Dat is meer dan de 2GB die Dropbox gratis biedt. De fabrikant levert de grotere opslag naar verluidt alleen bij nieuwe toestellen als de Rhyme.

Dropbox ontving deze maand 250 miljoen dollar van investeerders. Daarmee wil het bedrijf andere bedrijven overnemen en samenwerkingen aangaan met bedrijven als HTC. Inmiddels telt de dienst ongeveer 45 miljoen gebruikers. Zij bewaren elke drie dagen ongeveer een miljard nieuwe bestanden op de servers van de opslagdienst. Standaard krijgen de gebruikers 2GB mee, wat tegen betaling kan worden uitgebreid.

Het is opmerkelijk dat HTC een samenwerkingsverband met Dropbox heeft gesloten. Begin deze maand kocht het bedrijf het Amerikaanse Dashwire, dat eveneens software maakt om muziek, video's en andere bestanden op telefoons via een webdienst op te slaan en toegankelijk te maken.