Apple heeft het ontwerp van zijn nano-simkaart aangepast na een klacht van Nokia. Nokia en Apple proberen beide hun ontwerp tot nieuwe standaard te verheffen. De stemming over de opvolger van de micro-sim vindt binnenkort plaats.

Apple heeft aan de lengtezijden van de nano-simkaart een beetje plastic toegevoegd, waardoor je de nano-simkaart niet in een gleuf voor een micro-simkaart kan stoppen, meldt The Verge. Nokia was bang dat het ontwerp van Apple tot gevolg zou hebben dat gebruikers hun nano-sim in een micro-sim-ingang zouden stoppen, waarna hij niet werkt en er niet meer uit te krijgen is.

Telecombedrijven stemmen over ongeveer een week over welk ontwerp de standaard wordt voor in telefoons. Het ontwerp van Apple is een kleinere versie van de bestaande micro-simkaart, terwijl Nokia's design meer lijkt op een micro-sd-kaart. De standaard zal worden toegepast in toekomstige telefoons, al is het onduidelijk wanneer dat gebeurt.

Eigenlijk zou de verantwoordelijke organisatie van telecombedrijven, ETSI, vorige maand al tot een beslissing komen, maar dat werd uitgesteld vanwege de felle strijd die losbarstte tussen Apple, Nokia en BlackBerry-maker RIM.