Afdrukken
Hits: 1719

Bellen via instant messengers zoals WhatsApp en Facebook Messenger is populair. Maar liefst twaalf procent van de telefoongesprekken gaat via een instant messenger. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope.

Multiscope hield het onderzoek onder 1.372 Nederlandse consumenten. De helft van deze mensen gaf in het onderzoek aan dat ze wel eens hebben gebeld via diensten zoals WhatsApp of Facebook Messenger. Daarnaast werd het duidelijk dat een op de vijf smartphonegebruikers regelmatig apps gebruikt om te bellen via een dataverbinding. Met name vrouwen (54 procent) en 18 tot 35 jarigen (66 procent) zijn fan van het bellen via een instant messenger.

WhatsApp Hoewel het pas sinds het begin van dit jaar mogelijk is om via WhatsApp te bellen, is het veruit de meest populaire manier om te bellen via een instant messenger. Maar liefst 9 op de 10 deelnemers (86 procent) belt wel eens via WhatsApp. Ook Skype (19 procent), FaceTime (12 procent) en Facebook Messenger (12 procent) worden gebruikt door de deelnemers van het onderzoek.

Einde belbundel ? De onderzoekers verwachten dat het aantal mensen dat gebruik maakt van een instant messenger om bellen enorm blijft groeien. Het logische gevolg hiervan is de afname van het aantal belminuten binnen je abonnement. Maar betekent het ook het definitieve einde van de traditionele belbundel? Dat is niet zeker. Maar het is wel duidelijk dat de helft van de smartphonegebruikers aangeeft dat hij/zij in de toekomst vaker gaat bellen via een dataverbinding. Daarom verwachten deze groep dat ze over drie jaar minder of geen belminuten meer nodig hebben.