Panoramafoto's hebt u in een handomdraai gemaakt met AutoStitch. Laad een aantal foto's in en in een mum van tijd genereert deze tool een panorama.

AutoStitch is zo geavanceerd dat alle delen netjes aan elkaar zijn geplakt en zelfs geen enkele plaknaad meer zichtbaar is. Het programma doet het bovendien helemaal zelf. U hoeft niet te schuiven met afbeeldingen, maar u wacht gewoon tot het programma het eindresultaat in de viewer toont. Instellingsmogelijkheden zijn er wel, maar dat is specialistisch werk en noodzakelijk voor een fraai eindresultaat is het duidelijk niet.

Wetenschappelijk AutoStitch komt uit de wetenschappelijke hoek en is momenteel in een demoversie beschikbaar. Daarmee wordt wel iets anders bedoeld dan gebruikelijk is in dit soort gevallen, want het programma is volledig operationeel. Met het woord demo wordt vooral bedoeld dat het een demonstratieversie is waarmee men investeerders hoopt te trekken. Gezien de kwaliteit van het product zou dat geen problemen moeten opleveren, maar vooralsnog is het gewoon te downloaden en te gebruiken.

Eenvoudige werking Autostitch werkt zeer gemakkelijk en heeft een simpele interface. Door op File / Open te klikken kunt u al de gewenste foto's selecteren en openen. Autostitch berekent de overlap tussen de foto's en plakt ze aan elkaar. Daarna opent het de Windows Viewer waaruit de aan elkaar geplakte foto kan worden opgeslagen. U zit nu nog wel alle uitstekende delen van de diverse foto's die over elkaar geschoven zijn. Het enige dat u nu zelf moet doen is de uitsnede bepalen en de foto dan in een fotobewerkingsprogramma bijsnijden. Nu hebt u een echte panorama. Op de website van Autostitch staat een gallery met een aantal panorama's die met deze software is gemaakt.

U zit nu nog wel alle uitstekende delen van de diverse foto's die over elkaar geschoven zijn. Het enige dat u nu zelf moet doen is de uitsnede bepalen en de foto dan in een fotobewerkingsprogramma bijsnijden. Nu hebt u een echte panorama. Op de website van Autostitch staat een gallery met een aantal panorama's die met deze software is gemaakt.