De moderne digitale camera's van tegenwoordig maken reusachtige foto's, met hun vele megapixels en hoge resolutie zorgt dit ervoor dat de foto's vele MB's in beslag nemen.

Hierdoor zijn de foto's vaak te groot om te e-mailen of om op websites te zetten. Met PhotoRazor kunt u snel en eenvoudig complete mappen met foto's veilig, zonder uw oude aan te passen, omzetten naar een kleiner formaat met een wat lagere kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de foto's ook wat minder MB's kosten, en ze dus makkelijk te mailen zijn en ze ook wat sneller worden geladen als ze op een website worden geplaatst.

Het gebruik PhotoRazor is erg makkelijk te gebruiken, links zit een optiebalk waar u makkelijk een folder kunt kiezen waar de foto's in staan die verkleint moeten worden. Daaronder kunt u de grootte in pixels en de kwaliteit aanpassen. Als u deze aanpast wordt direct het voorbeeld van de foto aangepast zodat u kunt zien hoe de kwaliteit geworden is. Hoe kleiner de foto en lager de kwaliteit, des te minder wordt de grootte op de schijf. Ook kunt u selecteren of u de gehele map met alle foto's wilt verkleinen of alleen een foto en kunt u de map kiezen waar u de foto's heen wilt kopiëren.