Afdrukken
Hits: 2085

De brug tussen de agenda's van Google en Outlook. Hoewel de mogelijkheid om gegevens in agenda's via Google online te bewaren voor veel mensen een uitstekende oplossing is,

Wil en kan nog niet iedereen volledig overstappen naar deze online variant van de Outlook-agenda. Wie nog niet volledig durft over te stappen of dit simpelweg niet kan omdat anderen vasthouden aan Outlook, is er een gulden middenweg: Google Calendar Sync.

De naam van het programma dekt de lading perfect. U kunt hiermee eenvoudig een brug slaan tussen de agenda van Outlook en die van Google. Wanneer u het programma hebt geinstalleerd, hoeft u slechts drie dingen te doen. U vult de inloggegevens van uw Google-account in, geeft op op wat voor manier er gesynchroniseerd moet worden (van Google naar Outlook, van Outlook naar Google of allebei) en hoe vaak dit moet gebeuren, met een minimum van tien minuten.

Los van het feit dat er een extra programma meedraait in de taakbalk, zult u hierna niets meer van het programma merken. U hoeft niets in te stellen binnen Outlook of in uw Google Account. Zo lang Google Calendar Sync draait, zullen al uw afspraken tussen de twee agenda's worden gesynchroniseerd. Dit werkt perfect, maar er zijn wel wat onvermijdelijke beperkingen. De kalender van Google ondersteunt het verzenden van herinneringen via e-mail, sms en meervoudige pop-upherinneringen per afspraak. Outlook ondersteunt slechts een pop-upherinneringen per afspraak. Aangezien een ketting zo sterk is als de zwakste schakel, betekent dit dat alleen kan worden gesynchroniseerd wat Outlook ondersteunt.

Los daarvan is het een zegen om te werken met deze twee gesynchroniseerde agenda's. Het stelt u in staat om de oude vertrouwde veiligheid van Outlook te gebruiken, met de agenda van Google als back-up waar u op iedere locatie bij kunt. Of gebruik Outlook als back-up met het oog op een toekomst die zich volledig op de agenda van Google richt. Op dit moment ondersteunt Google Calendar Sync slechts de synchronisatie van een agenda (de hoofdagenda), in toekomstige versies moet dit met meer agenda's mogelijk zijn. Google Calendar Sync 0.9.3.2