Grote bestanden versturen is de laatste jaren erg eenvoudig geworden door diensten zoals WeTransfer, YouSendIt, MijnBestand.nl enzovoorts. Helemaal nieuw in dit rijtje is Kicksend. Deze online bestandskoerier combineert alle goede eigenschappen: eenvoudig, snel en gebruiksvriendelijk.

Na een korte en gratis registratieprocedure krijgt u maandelijks één gigabyte uploadvolume ter beschikking. Dat volume kunt u echter opkrikken tot ruim anderhalf GB door vrienden aan te brengen, Kicksend te tweeten of binnen de vijf minuten een bestand te versturen.

Kicksend blinkt uit door zijn eenvoud. Geef het e-mailadres van de ontvanger in, kies één of meerdere bestanden, voer eventueel nog een persoonlijke boodschap in en klik op de Send files-knop. Helemaal interessant is dat uw contactpersonen bewaard blijven en ook de verzonden berichten opgeslagen blijven. Hierdoor kunt u eenvoudig eerder gestuurde berichten opsnorren of delen met anderen. Nog een troef is dat uw ontvangers miniatuurweergaven van de verzonden berichten in de mailbox te zien krijgen.