Afdrukken

Met iPrint maakt u een virtuele printer aan en kunt u papier en inkt besparen: goed voor u, goed voor iedereen. Het papierloze kantoor is namelijk (vooralsnog) een utopie gebleken: we printen zelfs meer dan vroeger.

Dat kost niet alleen geld, het heeft ook zijn weerslag op het milieu. iPrint installeert zich als een virtuele printer: na de installatie ziet u dan ook in het venster Apparaten en printers een extra printer verschijnen. Als u dat wenst, kunt u iPrint meteen ook als standaardprinter instellen. Na de installatie wordt u wel gevraagd Windows te herstarten.

Nutteloze pagina's Stel, u wilt een aantal webpagina's printen. In het afdrukvenster kiest u dan iPrint. Even later verschijnt het venster van iPrint met een miniatuurversie van de af te drukken pagina's. Via een schuifknop stelt u de zoomfactor in. Een miniatuurpagina in één keer uitvergroten kan ook. Een druk op de rechtermuisknop volstaat.
Pagina's waar nauwelijks iets op staat, wilt u waarschijnlijk niet mee afdrukken: die heeft iPrint dan ook al automatisch zo gemarkeerd. Wilt u die pagina's toch mee in de afdruk, dan hebt u dat met een dubbelklik zo geregeld. Zelf pagina's uitsluiten kan ook. Selecteer die en druk op het rode kruisje.

 

Verkleind afdrukken Er is nog een manier waarop u papier en inkt kunt besparen. iPrint voorziet namelijk in knoppen waarmee u twee of vier pagina's op één blad papier krijgt  uiteraard verkleind. Onderaan leest u telkens ook af hoeveel vellen papier u al hebt bespaard. Voor meer details hoeft u maar op Saving te drukken. Handig is nog dat u een printklus niet meteen hoeft af te drukken: u kunt verschillende opdrachten in iPrint laten samenkomen. Via de knop View Print Jobs krijgt u die te zien en kunt u die zelfs (tijdelijk) uitschakelen.

Naar de Printer Op een bepaald moment wilt u de virtuele afdrukken wel echt op papier hebben. Eventueel loopt u eerst nog even langs de knop Printing Options, waar u onder meer het papierformaat, de afdrukstand en de marges kunt instellen. Ten slotte klikt u de Printer-knop en kiest u de gewenste printer. Een fysieke deze keer. download.