De EU vraagt nu al bijna tien jaar vriendelijk aan fabrikanten of ze een universele standaard kunnen bedenken voor het opladen van mobiele telefoons. Dat gaat met horten en stoten, in het begin was er zelfs helemáál geen standaard.

Chat-app WhatsApp is begonnen met het uitrollen van een functie die het mogelijk maakt om berichten permanent te verwijderen. Dat blijkt uit een melding op de website van WhatsApp.

Samsung installeert vanaf nu de app In-Traffic Reply standaard op een groot aantal van zijn smartphones. Ook zullen mensen die al een Samsung-toestel in bezit hebben, de vraag krijgen of ze de app willen installeren. De hoop van Samsung is om daarmee de verkeersveiligheid te vergroten.

Een beveiligingsonderzoeker heeft twee ernstige gaten in het mobiele besturingssysteem Android gevonden. Onderzoeker Gal Beniamini ontdekte de problemen in de zogenoemde schijfencryptie van Android. Die versleuteling van het toestel werkt met een combinatie van hardware en software.

Bellen via instant messengers zoals WhatsApp en Facebook Messenger is populair. Maar liefst twaalf procent van de telefoongesprekken gaat via een instant messenger. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope.