Apple heeft een update voor iOS 5 uitgebracht. De firmware-update moet ervoor zorgen dat de accu van iPhones minder snel leegloopt. Gebruikers van iOS 5-apparaten klaagden al enige tijd over de afgenomen accuduur.

De software is binnen te halen via iTunes, maar wordt voor het eerst ook als over-the-air update aangeboden aan iOS-gebruikers. De software draagt versienummer 5.0.1. Naast een oplossing voor de batterijproblemen brengt de update multitouchgestures naar de 'iPad 1' en zijn enkele bugs verholpen die te maken hebben met documenten die in iCloud waren opgeslagen.

Apple gaf eerder al aan dat het op de hoogte is van de batterijproblemen die na het uitbrengen van iOS 5 werden gemeld. De issues traden op bij alle iPhones: de 3GS, 4 en de nieuwe 4S. Kort daarna werd al een nieuwe ontwikkelaarsversie uitgebracht waarin een oplossing voor de batterijproblemen werd vermeld.

Apple bracht iOS 5 bijna een maand geleden uit. De iPhone 4S kwam twee weken geleden op de Nederlandse markt. De issues met accuduur deden zich niet voor bij alle iPhones met iOS 5: bij de exemplaren van de 4S die Tweakers.net gebruikte voor de review deden zich geen accuproblemen voor.