Volgens geruchten heeft Apple een mobiel apparaat met iOS in de pijplijn, dat is voorzien van een 4"-scherm. Hitachi en Sony zouden de schermen gaan leveren. Ook is er een nieuwe lcd-technologie in ontwikkeling.

 

Het apparaat, dat waarschijnlijk een nieuwe iPhone moet zijn, komt in 2012 op de markt, zo meldt de Japanse site Macotakara op basis van bronnen binnen de industrie. Hitachi en Sony zouden al begonnen zijn met de levering van de schermen aan Apple. In de lente van 2012 gaan de beide bedrijven samenwerken met Toshiba om de schermen te leveren, onder de vlag van de eerder aangekondigde joint-venture Japan Display.

Volgens de Japanse site wil Apple ook een nieuwe schermtechnologie op basis van lcd gaan gebruiken. Deze zou pas voor het eerst gebruikt worden in een vierde generatie van de iPad, en wordt geleverd door een nog onbekend Taiwanees bedrijf.

Eerder kwam naar buiten dat Apple schermpanelen heeft besteld bij Sharp, die vermoedelijk gebruikt gaan worden in de iPad 3. Daarbij zou het bedrijf uit Cupertino een groot bedrag hebben geïnvesteerd in de productiecapaciteit van Sharp. Dit moet de producent helpen bij het fabriceren van oled-schermen die zuiniger zijn en dunnere apparaten mogelijk moeten maken. Er zouden ook panelen ingezet gaan worden voor een televisie van Apple.

Er waren al langer geruchten over een iPhone met een groter scherm, nog voor de iPhone 4S werd gelanceerd. Deze bleken uiteindelijk niet te kloppen, maar Apple zou wel een prototype van de iPhone 5 in ontwikkeling hebben gehad. Mogelijk moet het 4"-apparaat nu die rol gaan vervullen.