Een aantal kersverse iPhone 5-bezitters klaagt dat zijn of haar toestel problemen heeft met het ontvangen van wifi-signalen. Het gaat waarschijnlijk om een fout in een beperkt aantal apparaten; lang niet alle iPhone 5's hebben er last van.

 Op het supportforum van Apple loopt een topic van inmiddels 36 pagina's waar gebruikers klagen over de wifi-ontvangst van hun iPhone 5. Soms kan helemaal geen verbinding worden gemaakt of is er wel een verbinding, maar wordt er geen data verzonden. Anderen klagen dat ze wel een verbinding hebben, maar dat gegevens langzaam worden verzonden, of dat hun netwerk het alleen doet als de wpa2-beveiliging is uitgeschakeld.

Het probleem doet zich niet voor bij alle telefoons, waardoor het waarschijnlijk om een fout in een deel van de totale hoeveelheid apparaten gaat. Hoeveel toestellen er last van hebben, is nog niet duidelijk. De problemen zijn in ieder geval niet vergelijkbaar met 'antennagate', waarbij een omstreden ontwerpkeuze in de iPhone 4 tot gevolg had dat de sterkte van het ontvangen netwerksignaal verminderde als de telefoon op een bepaalde manier werd vastgehouden.

Hier en daar verschenen op het internet ook klachten over backlight bleeding en het feit dat de achterkant van de iPhone 5 snel krassen zou vertonen, maar de omvang van die klachten lijkt een stuk kleiner. Kort na de launch van iOS 6, dat standaard met de iPhone 5 wordt meegeleverd, klaagden veel iOS-gebruikers over wifi-problemen. Dat werd veroorzaakt doordat een speciale pagina van Apple die bij het verbinden met een wifi-netwerk wordt opgevraagd om zo te controleren of er een werkende internetverbinding is, tijdelijk niet beschikbaar was. Dat probleem moet inmiddels opgelost zijn en zou losstaan van de wifi-problemen met de iPhone 5.