Onbekende hackers hebben een achterdeurtje ingebouwd in de populaire Windows-applicatie CCleaner. Dat programma gebruiken veel eigenaren van Windows-systemen om hun computer op te schonen.

Sinds gisteren kunnen deelnemers van het Windows Insider-programma een nieuwe build downloaden. Build 14361 brengt onder meer een LastPass-extensie voor de Edge-browser en Hyper-V-containers, maar de nieuwe build bevat tevens een naamswijziging naar 'versie 1607'.

Vroeger waren service-packs voor Windows de normaalste zaak van de wereld, maar na SP1 voor Windows 7 hebben we nooit meer dergelijke grote updates voor het besturingssysteem gezien. Dat bracht met zich mee dat wie nu een verse Windows 7 of 8.1 op zijn systeem zet,

Microsoft heeft de manieren waarop Windows-gebruikers kunnen upgraden naar Windows 10 makkelijker gemaakt. Het nieuwe besturingssysteem wordt straks via Windows Update aangeboden.

Microsoft zou in november dit jaar de eerste grote update voor Windows 10 gaan uitbrengen. De naam van het besturingssysteem blijft hierbij onveranderd.