Een afdruk maken van een website lijkt ook in 2007 nog steeds een lastige taak. Vaak rolt er iets uit de printer met vreemde marges, al dan niet leesbare stukjes tekst, lege pagina's en diverse variaties hierop.

Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met WebShot. Deze software maakt een screenshot van de complete website en bewaart dit als jpg-bestand. U kunt deze grafische afbeelding vervolgens openen in Word of uw fotobewerkingsprogramma en afdrukken. Ook e-mailen of lokaal opslaan (bijvoorbeeld van een recept of krantenknipsel) behoren tot de mogelijkheden.

WebShot hanteert geen virtuele printer zoals bijvoorbeeld PrimoPDF. U dient het adres van de website zelf op te geven. Klik op Save as en geef de locatie op waar u de website wilt bewaren. Wanneer u de bestandsnaamĂ‚  opgeeft, krijgt uw jpg-afbeelding dezelfde naam als de website. U kunt dit uiteraard aanpassen of het bestand later handmatig hernoemen. Desgewenst kunt u de maximale resolutie opgeven van de jpg-afbeelding. Klik op Start om de website op te halen en op te slaan als jpg-bestand. Webshot