Een computer opnieuw installeren kan een hels karwei zijn. Zeker als u in de loop van de jaren de originele cd's van uw hardware bent kwijtgeraakt of geen herstel-cd van Windows meer hebt. Vooral de drivers zorgen vaak

voor grote problemen. Met DriverMax is dat probleem opgelost. DriverMax maakt een back-up van uw drivers. Zo hoeft u nooit meer de hele verzameling installatie-cd's en software af te gaan. Na een nieuwe installatie kunt u gewoon het programma zijn werk laten doen. Het mooiste aan DriverMax is dat het ook drivers voor bijvoorbeeld Packard Bell- of Dell-pc's weet te vinden en deze na een nieuwe installatie moeiteloos weer installeert. Zo hoeft u geen meegeleverde herstel-cd's te gebruiken en bent u af van de (vaak) niet gewenste meegeleverde software.

Meest recente versie?
Naast het maken van een back-up kan DriverMax nog meer. Regelmatig krijgen wij vragen van lezers in de rubriek Helpdesk waarop wij het antwoord moeten geven dat men niet de meest recente drivers gebruikt. DriverMax kan al uw drivers controleren en laat zien wat de meest recente versie is. Als u de controle uitvoert, komt u op de website van DriverMax terecht. Hier wordt weergeven van welke driver niet de nieuwste versie geinstalleerd is. In de toekomst wordt het, volgens de makers, zelfs mogelijk drivers te downloaden via de website.

Even registreren
Hoewel DriverMax gratis is, dient u zich wel te registreren via de website. Als u zich hebt geregistreerd, krijgt u een gratis code waarmee u DriverMax kunt registreren. Het kan even duren voordat u een e-mail ontvangt. Tot die tijd kunt u DriverMax 30 dagen gebruiken.

Conclusie
DriverMax is een programma dat u zeker een keer nodig zal hebben. Met name de extra functie die controleert of u de meest recente drivers gebruikt, maakt de software helemaal af. Problemen met niet te vinden drivers zijn nu ook opgelost. En mocht u voor uw werk of als hobby voor mensen computer repareren, dan hoeft u nu ook niet meer te huiveren voor een nieuwe installatie. DriverMax 2.5