E-mai is niet meer weg te denken uit ons leven. Het back-uppen van uw mail of overstappen naar een ander programma was tot voor kort geen sinecure. Het gratis MailStore Home biedt u de helpende hand en maakt het mogelijk om eenvoudig uw mailberichten te back-uppen en te exporteren.

MailStore Home Free is een zeer krachtig back-upprogramma voor vrijwel elk e-mailprogramma. U hoeft dus niet bang te zijn dat u als gebruiker van Outlook, Outlook Express, Windows Mail, Microsoft Exchange Server, Mozilla Thunderbird, SeaMonkey of AVN Kenn wordt vergeten. MailStore ondersteunt bijna alle programma's.

Gegevens van e-mailclients hoeven niet opnieuw te worden ingevoerd, MailStore haalt al zijn informatie uit uw huidige e-mailprogramma's. Download en installeer MailStore Home en klik op Import Messages. Selecteer rechts uw e-mailprogramma en klik op OK. MailStore analyseert vervolgens uw e-mail. Dit kan even duren als u veel berichten hebt. Een handige functie in MailStore is de zoekfunctie, waarmee vrijwel elke bericht teruggevonden kan worden. Het exporteren van uw berichten naar een ander e-mailprogramma verloopt erg eenvoudig. Klik met de rechtermuisknop op het bericht dat u wilt exporteren, kies Export en vervolgens het programma waar het naar toe moet.

Back-uppen
Een back-up maken kan op twee manieren. U kunt een back-up op cd of dvd branden en mail exporteren naar eml-bestanden (elke e-mail als los bestand). Een back-up op een cd of dvd maakt u door middel van de knop Burn Backup CD. De functie om e-mail in bulk te exporteren, vindt u in het menu Administrative Tools. Klik op Export All E-mail Messager (.eml Files), selecteer een locatie en al uw elektronische post wordt gekopieerd.

Helaas ondersteunt MailStore Home geen webmail. Met de gratis accounts van Hotmail- of Live Mail kan MailStore dus niet overweg, omdat deze geen pop3-ondersteuning hebben. Ook is versie 2 van MailStore Home nog niet compatibel met het programma Windows Live Mail (niet te verwarren met de webmaildienst Live Mail), omdat Microsoft hiervoor nog geen officiele mogelijkheid geeft. De beta van versie 2.5 biedt overigens wel experimentele ondersteuning voor Windows Live Mail.

Conclusie
MailStore Home Free is een zeer krachtig back-upprogramma. Voorheen was het overstappen naar een ander e-mailprogramma vrij lastig omdat u uw mail niet of nauwelijks kon meenemen, maar met MailStore wordt dat een stuk eenvoudiger. Een minpunt aan MailStore is de incompatibiliteit met webgebaseerde e-mail zoals Hotmail.

MailStore Home Free 2.0.0.3054