Een groot scherm is prettig, maar het vensterbeheer in Windows is erg omslachtig als u programma's op bepaalde plaatsen op het scherm wilt plaatsen. Winsplit Revolution biedt een prettige manier van effectief vensterbeheer.

Met Winsplit Revolution wordt het beeldscherm opgedeeld in negen virtuele vlakken waarvan u de afmetingen zelf bepaalt. Een venster verplaatst u naar een virtueel vlak met behulp van de toetscombinatie Ctrl + Alt + een cijfer van het numerieke veld. Als u een venster bijvoorbeeld linksboven in beeld wilt hebben, dan gebruikt u Ctrl + Alt + 7. Een vlak kan overigens ook meerdere afmetingen hebben waartussen u wisselt door de toetscombinatie meerdere malen in te drukken. Zo kunt u voor iedere toetscombinatie bredere en smallere vlakken definieren. Een venster is weer beeldvullend te krijgen met Ctrl + Alt + 5. Ook als u meerdere schermen gebruikt is Winsplit Revolution een handig programma. Met een toetscombinatie verplaatst u een venster direct naar de andere monitor, die uiteraard ook is ingedeeld in virtuele vlakken. Winsplit Revolution werkt op zowel Windows XP als Vista en is eigenlijk onmisbaar als u met een fors breedbeeldscherm werkt. Hoewel er bij de installatie enkel tussen Frans en Engels gekozen kan worden, is het programma toch Nederlandstalig.

Ook als u meerdere schermen gebruikt is Winsplit Revolution een handig programma. Met een toetscombinatie verplaatst u een venster direct naar de andere monitor, die uiteraard ook is ingedeeld in virtuele vlakken. Winsplit Revolution werkt op zowel Windows XP als Vista en is eigenlijk onmisbaar als u met een fors breedbeeldscherm werkt. Hoewel er bij de installatie enkel tussen Frans en Engels gekozen kan worden, is het programma toch Nederlandstalig. Winsplit Revolution 9.02