U was een fervent Outlook Express -gebruiker en later in Vista werd dat Windows Mail. Nu u Windows 7 heb is dat niet meer mogelijk maar zit ik vast aan Outlook of Thunderbird. Overal wordt wel een uitleg gegeven om Windows Mail te integreren in Windows 7 maar het is u nog niet gelukt. ?

Microsoft heeft het mailprogramma uit de installatie van alle Windows 7-versies gehaald, maar dat houdt niet in dat u bent overgeleverd aan commerciële (Outlook) of gratis (Mozilla) alternatieven. De opvolger van Outlook Express (XP) en Windows Mail (Vista) heet Windows Live Mail. Het programma ontbreekt in de standaardinstallatie van Windows, maar u kunt het wel gratis binnenhalen.
Windows Live Mail is gebundeld in Windows Live Essentials. Dit zijn een aantal (eveneens gratis) programma’s die u niet per se nodig hebt. Let dus goed op tijdens de installatie van Windows Live Essentials om te voorkomen dat u overbodige extra’s installeert en de zoekmachine en homepage van Internet Explorer worden aangepast. Verder is de werking van Windows Live Essentials, op enkele lay-out-aanpassingen na, redelijk vergelijkbaar met Outlook Express en Windows Mail. Wel is de menubalk (Bestand, Bewerken enzovoort) standaard niet aanwezig. U haalt deze tevoorschijn door op de Alt-toets te drukken