Veel computerwinkels bieden het maken van een image aan, bij de aanschaf van een nieuw systeem. Vaak tegen geringe kosten maken zij een herstel-cd van de computer zoals die was toen u hem bij de winkel in

ontvangst nam. Dit lijkt een prachtig oplossing, maar heeft echter zijn beperkingen. Doorgaans is uw computer nog niet klaar als u deze afhaalt in de winkel. U moet bijvoorbeeld nog uw eigen internet- en emailaccounts configureren. En daarna nog een treinlading andere software. U zult dan ook merken dat zo'n herstel-cd maar beperkt handig is. U kunt deze namelijk niet updaten. En ook kunt u geen andere images maken. Verstandiger is dan ook om geen image te laten maken, maar het bedrag te investeren in een volledige licentie van een imaging-programma zoals Norton Ghost of Acronis True Image.
Maak dan, zodra de pc thuis is, een eerste image. En daarna nog een als u de belangrijkste accounts hebt geinstalleerd, zoals email en internetinstellingen en verschillende gebruikers. En daarna nog een image als u de belangrijkste programma's, zoals Office of Nero hebt geinstalleerd, en daarna U kunt met imaging-software nog veel meer dan alleen een image maken van het werkende systeem. Treden er later problemen op of wilt u een programma vervangen door een ander soortgelijk programma of een nieuwere versie? Zet dan het systeem terug naar de meest recente configuratie nog zonder het te vervangen product en installeer daarna de nieuwe versie. Images van computers zijn ook geen statische beelden van de harde schijf, u kunt ze constant vernieuwen en updaten met nieuwe drivers en tooltjes. U kunt bovendien meerdere opeenvolgende images maken van dezelfde computer.