Het docking-menu, de rand met pictogrammen aan de onderkant van het scherm, is al vele jaren een van de herkenbaarste onderdelen van het Mac OS. Winstep Nexus maakt deze balk ook voor Windows-gebruikers beschikbaar.

Winstep Nexus komt in twee varianten: een gratis versie en een betaalde versie, die nog meer mogelijkheden biedt. De freeware-versie is voor de meeste gebruikers echter prima. Standaard is de menubalk aan de bovenzijde van het scherm gepositioneerd en is hij alvast voorzien van een aantal pictogrammen. Toevoegen van programma's is eenvoudig, u sleept simpelweg de pictogrammen naar het Nexus-dock en laat ze los. Verwijderen doet u via rechtermuisknop / Verwijder uit Dock.

U kunt het dock helemaal aan uw eigen voorkeuren aanpassen. Effecten, geluiden, animaties, thema's: via het instellingenscherm regelt u het allemaal. Klik met uw rechtermuisknop ergens op het dock en klik op Nexus / Voorkeuren. Pas de opties naar uw eigen smaak aan en klik steeds op Toepassen om de wijzigingen door te voeren. Wanneer u het dock aan de onderzijde plaatst en tevens de Windows Taakbalk op verbergen instelt (dit doet u op tabblad Algemeen), dan hebt u met een paar keer klikken die typische Mac OS-look te pakken.
Is het dan alleen positief? Nee: de voorvertoning van geopende programma's ziet er nét wat mooier uit in de Windows Taakbalk dan in het dock. Standaard staat dit overigens uit, activeer deze optie door Toon gestarte toepassingen in dit dock aan te vinken. Download.