Het marktaandeel van Windows-pc’s neemt snel af ten gunste van mobiele apparaten met besturingssystemen van Apple en Android. Business Insider laat de vrije val van Windows zien via een aantal opmerkelijke grafieken.

Wie het in 2009 over computers en besturingssystemen had, had het met name over Windows. In slechts vier jaar tijd is de situatie echter volledig veranderd door de komst van de iPad en de explosieve groei van smartphones.

Monopolie Windows verleden tijd Business Insider zette een aantal grafiekjes op een rij waaruit blijkt dat de monopoliepositie van Windows-pc’s verleden tijd is. Op de pc zelf is Windows nog wel heer en meester maar de pc als productgroep heeft razendsnel marktaandeel verloren aan tablets en smartphones en op die apparaten staat vaak Android of iOS geïnstalleerd. Het is niet zo dat Windows weggevaagd wordt -op pc-gebied is Windows nog steeds marktleider- maar door de enorme toename van het aantal mobiele apparaten is het marktaandeel van Windows dramatisch afgenomen.

alt

 

alt