Afdrukken
Hits: 1201

Vorige week heefd Microsoft update een foute Outlook update KB4011086 uitgeven waardoor voor veel gebruikers Outlook 2007 Zweeds geworden is. Voor sommigen zal dit een mooie manier zijn om hun kennis van deze Scandinavische taal even bij te spijkeren. Voor veel meesten zal het echter gewoon heel vervelend zijn. Ik leg je uit hoe je de update verwijderd.

Verwijderen van de update Open allereerst de lijst met geïnstalleerde updates. Je vindt deze door vanuit het Start-menu te zoeken op de term updates. In Windows 7 heet de optie die je zoekt Geïnstalleerde updates weergeven. In Windows 10 heet het Geschiedenis van updates weergeven en moet je in het venster dat geopend wordt nog even klikken op Installatie van updates ongedaan maken.

Als het goed is heb je nu een lijst met de geïnstalleerde updates voor je neus. Zoek en selecteer de update met het nummer KB4011086 en druk op de knop Verwijderen die je bovenaan de lijst met updates vindt. Controleer ook even of de update niet toevallig twee keer in de lijst staat. Als dat het geval is, verwijder je de update twee maal.

Als het goed is kun je Outlook 2007 nu weer gewoon lekker in het Nederlands gebruiken. Mogelijk moet je Outlook (of je computer) wel nog even opnieuw opstarten.

Microsoft heeft de update inmiddels vervangen door een update die niet knoeit met de taalinstellingen van Outlook. Het gaat om update KB4011110 die je installeert vanuit het updatemenu van Windows. Je komt hier door vanuit Start te zoeken op Naar updates zoeken, vervolgens druk je op de knop Naar updates zoeken en installeer je de gevonden updates.