Met een kleine aanpassing kunt u uw usb stick(s), iPod of mp3-speler een eigen pictogram geven. Dit is niet alleen leuk, maar ook handig omdat we steeds meer schijfletters hebben in Deze Computer.
Allereerst dient u er voor te zorgen dat alle bestanden zichtbaar zijn en Windows de volledige bestandsnaam inclusief achtervoegsel laat zien. Open Deze Computer en kies in het menu Extra voor Mapopties. Open het tabblad Weergave en verwijder het vinkje bij Extensies voor bekende bestandstypen verbergen. Activeer ook de instelling Verborgen bestanden en mappen weergeven. Zoek nu op internet naar een leuk pictogram. Dit type bestand heeft de extensie .ico. U kunt ook zelf een icoontje maken met bijvoorbeeld Icons from File en Icon Sushi. Bewaar het icoontje als bijvoorbeeld schijfletter.ico op de usb-stick.

Open nu het Windows kladblok tik in:
[autorun]
ICON=schijfletter.ico
Sla het bestand op via menu Bestand / Opslaan als en bewaar het op de usb-stick met de bestandsnaam autorun.inf. Verwijder de usb-stick en plaats deze opnieuw. Vanaf nu wordt de stick in Deze Computer weergegeven met een eigen pictogram. Als het nieuwe icoontje niet direct zichtbaar is, biedt een herstart uitkomst.