Windows 7 kunt u Gebruikersaccountbeheer beter naar uw hand zetten dan in Windows Vista. Zo hoeft het beveiligingsmechanisme niet per se meer te worden uitgeschakeld als het irritante meldingen oplevert:

u bepaalt zelf op welke manier Gebruikersaccountbeheer meldingen geeft. In het Configuratiescherm kiest u voor Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht / Gebruikersaccounts. Klik vervolgens op Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen. Bepaal met de schuifregelaar wanneer u waarschuwingen over wijzigingen op de computer wilt ontvangen. U kunt kiezen tussen de volgende opties:

Altijd een melding weergeven:
Er wordt een melding getoond als programma's proberen software te installeren of wijzigingen aan uw computer aan te brengen. Ook wordt een melding getoond wanneer u zelf wijzigingen aanbrengt in uw Windows-instellingen. Deze optie wordt aanbevolen wanneer u vaak nieuwe software installeert en onbekende websites bezoekt.

Standaard - Alleen een melding weergeven wanneer programma's proberen wijzigingen aan mijn computer aan te brengen:
Hierbij wordt geen melding getoond wanneer u zelf wijzigingen aanbrengt in uw Windows-instellingen. Deze instelling is aanbevolen wanneer u bekende programma's gebruikt en bekende websites bezoekt.

Alleen een melding weergeven wanneer programma's proberen wijzigingen aan mijn computer aan te brengen (het bureaublad niet dimmen):  Hierbij wordt geen waarschuwing getoond wanneer u zelf wijzigingen aanbrengt in uw Windows-instellingen. Deze instelling wordt over het algemeen niet aanbevolen, maar hij kan handig zijn als het lang duurt voordat het bureaublad wordt gedimd.

Geen melding weergeven: Er wordt nooit een melding getoond als programma's proberen software te installeren of wijzigingen aan uw computer aan te brengen. Ook wordt er geen melding getoond wanneer u zelf wijzigingen aanbrengt in Windows-instellingen. Deze instelling wordt alleen aanbevolen als u programma's gebruikt die niet zijn ontwikkeld voor Windows 7 (en die geen Gebruikersaccountbeheer ondersteunen).