Met de Integrated Access Device (IAD) kan het spraak-, data- en LAN-verkeer over één toegangslijn worden aangeboden. Aan de gebruikerskant zitten maximaal 4 NT1-uitgangen met 8 spraakkanalen.

Het is niet mogelijk om zelf een IAD te kiezen, omdat deze samenwerkt met apparatuur in het KPN netwerk.

De IAD heeft één ethernetuitgang en iedere hub of switch die werkt op basis van Ethernet 10/100 base T kan worden aangesloten op een IAD. Op deze aansluiting kunt u een computernetwerk aansluiten.

Alle telefoonapparatuur die werkt op basis van ISDN kan op de IAD worden aangesloten. Op een IAD zijn 4 RJ45 uitgangen beschikbaar. Er kunnen dus rechtstreeks 4 toestellen en met behulp van een S-bus maximaal 32 ISDN-toestellen worden aangesloten. Wilt u meer toestellen aansluiten dan vereist dat een eigen (bedrijfs-)centrale.

De IAD vereist een eigen aansluiting op 220 V AC.

Bij de IAD is de NT1 in het apparaat geïntegreerd. De IAD is uw eigendom.

De ISDN2-8 IAD is verkrijgbaar is 2 varianten voor ADSL en SDSL met verschillende up- en downstream bandbreedtes. De ADSL-variant heeft een lagere upstream snelheid dan downstream en is dus vooral geschikt voor het downloaden van gegevens via het internet. De SDSL-variant heeft dezelfde snelheid voor dataverkeer van en naar het internet en is daarmee geschikt voor het aansluiten van een server.

Op de IAD geldt een garantie van één jaar.

De firewall, geïntegreerd in de IAD, beschermt uw gegevens tegen indringers uit het internet.

Hieronder ziet u een afbeelding van de RAD LA 110 BRA. Bovenaan kunt u zien hoe u de bekabeling aansluit. Rechts daaronder wordt de betekenis van de lampjes uitgelegt. Links daaronder ziet u de gehele RAD LA 100 BRA.modem-rad-la-110-bra.gif