Ik heb enkele weken geleden Service Pack voor Office 2007 geinstalleerd en sindsdien krijg ik als ik een programma open steeds de melding dat Office 2007 geconfigureerd wordt.

Daarna laadt hij ongeveer een minuut en vervolgens opent het programma. Bij Outlook krijg ik zelfs bij ieder binnengekomen en verzonden bericht zo'n melding. Waar kan dit aan liggen?

Mijn ervaring is, helaas voor u, dat een herinstallatie van Windows, Office en alle updates de beste oplossing is. Want waarschijnlijk is er iets misgegaan tijdens de installatie van het Service Pack. Maar ik snap dat u daar geen zin in hebt en dit wilt vermijden.
Open het register via Start / Uitvoeren en typ het commando regedit gevolgd door Enter.
Blader naar HKEY_LOCAL_MACHINES\Software\Microsoft\Office\12.0 en klik dan met de rechtermuisknop op deze subsleutel en kies Machtigingen. Selecteer Gebruikers en vink bij Machtigingen voor Gebruikers / Volledig beheer het vakje Toestaan aan. Bevestig met OK en sluit Regedit. Start nu de computer opnieuw op en probeer of Office nu wil starten zonder de configuratiemelding.
Een handige manier om dit in de toekomst te doen, is door het maken van een image van een nieuwe installatie van Windows met Office. In dat geval zou u nu eerst dat image snel kunnen terugzetten en opnieuw de installatie van het servicepack kunnen uitvoeren.