1. 
Annegreet verhuisde op haar zeventiende van Zierikzee naar Dordrecht: ‘Vreselijk!’
    PREMIUM
    Eens een Zeeuw

    Annegreet verhuisde op haar zeventien­de van Zierikzee naar Dordrecht: ‘Vreselijk!’

    Annegreet Moree-van Donk (46) woonde zeventien jaar in Zierikzee voordat ze naar Dordrecht verhuisde. Nu is ze docent biologie en leerlingencoach aan het Insula College, waar ze zelf haar havo-examen deed. De voormalig defensiemedewerker heeft naast haar onderwijsbaan een eigen leefstijlcoachpraktijk voor volwassenen met obesitas. Zeeland? ,,Dat voelt nog altijd als thuis.” 
    Zierikzee
Wil je niet missen: Pennypacker

Wil je niet missen: Pennypac­ker

In Kaffee ’t Hof is regelmatig leuke live-muziek te bewonderen. Je kunt op Instagram het volledige schema daarvan vinden. Op zaterdag 11 mei geeft Pennypacker acte de présence. Pennypacker staat voor: tonnen attitude, messcherp, luide swingende nummers die gebouwd zijn op vuile pulserende drum en bas, een gitaarsound recht uit de goot en teksten schreeuwend over alles wat ze liefhebben en haten. De Belgische band bracht zijn eerste singles uit in 2023, maar je zult er vast nog veel van horen!
Uittip: Abdij Bier Festival

Uittip: Abdij Bier Festival

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei organiseert Stichting Bier in Zeeland het Middelburgse Abdij Bier Festival 2024. Het wordt de negende editie, met als bijzonder thema ‘Spelen met Bier’. Kan je met bier spelen? Bier in Zeeland, afgekort ‘BiZ’, bevordert met haar vele vrijwilligers en belangstellenden al vele jaren de Zeeuwse biercultuur. Die cultuur is fascinerend omdat biermakers met hun recepten kunnen kiezen uit oneindig veel variaties. De brouwers die meedoen aan het festival worden aangemoedigd om daarmee te spelen en allerlei biersmaken, van zuur tot zoet en van bitter tot fruitig, in hun bierstands te presenteren. Dit gebeurt weer in de kloostergangen van de abdij. Een unieke plek, omdat bekend is dat al in de twaalfde eeuw de monniken in en rond de abdij bier brouwden of lieten brouwen. Toen nog zonder de hopsoorten die nu in allerlei aroma- en bitterheidsvariaties geteeld worden, maar wel met allerlei andere kruiden.
Wil je niet missen: Jazzsessie

Wil je niet missen: Jazzsessie

Tijdens de Jazzsessie van Stichting Home Of Jazz & Blues op 5 mei in Boutique hotel The Roosevelt in Middelburg kunnen luisteraars achterover leunen en genieten van jazzstandards, een hapje en een drankje. Muzikanten zijn meer dan welkom om mee te spelen. De sessie is er voor de gevorderde en beginnend jazz muzikant, en alles daar tussenin. Enige basiskennis is natuurlijk wel handig om mee te kunnen komen op het podium. Maar geen zorgen, de ervaren begeleiding en ritmesectie vangt je altijd op als dat nodig is.
  1. Zuivere hattrick, topscorer mist climax en onweer legt duel stil: lees hier alles over het amateurvoetbal
    PREMIUM
    Voetbal Totaal

    Zuivere hattrick, topscorer mist climax en onweer legt duel stil: lees hier alles over het amateur­voet­bal

    Het komt niet vaak voor, maar Yoeri Rombouts kreeg het dit weekeinde voor elkaar: drie doelpunten achter elkaar maken in één helft. Bij OVV-MVV’27 ging het vooral over de scheidsrechter. Beide ploegen wilden de wedstrijd na een korte onderbreking uitspelen, maar nu moeten de Maaslanders dinsdag voor vijf minuten terug naar Oostvoorne. Bij HVC’10 hebben ze andere zorgen. Zaterdag liep de kampioenswedstrijd tegen Rhoon op een deceptie uit, waardoor een extra kans nodig is. Eén probleempje, de topscorer gaat op vakantie. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
    Oude-Tonge, Dirksland, Middelharnis, Ouddorp