KPN wil heel Nederland binnen drie jaar tot aan de straatkasten van glasvezel voorzien. Daarmee zijn veel snellere verbindingen mogelijk, onder meer voor HD-televisie via internet.
Binnen drie jaar moet heel Nederland tot aan de stoeprand verglaasd zijn. Die ambitie sprak KPN uit bij de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf wil hiervoor tot 2010 jaarlijks 1 á 1,5 miljard euro investeren. Het sluiten van oude wijkcentrales is efficiënt voor KPN, maar concurrenten zijn hier minder blij mee. Aan de consument wil KPN snelheden van 30 tot 50 Mbit/s aanbieden. Als de glasvezelkabel tot in de huiskamer wordt doorgetrokken is dat te verdubbelen. De hoge snelheid maakt diensten als HD-televisie via internet mogelijk.

Niet alleen consumenten hebben behoefte aan een snelle glasvezelverbinding, ook voor bedrijven biedt het veel voordelen. In Eindhoven namen ondernemers zelf het heft in handen, zonder te wachten op een initiatief van een provider of de politiek. Half januari werd op een bedrijventerrein Eindhoven het eerste gat gegraven voor een regionaal open glasvezelnetwerk voor het Eindhovense midden- en kleinbedrijf. De ondernemers zijn eigenaar en nemen ook het beheer in handen.