De HCC-dagen gaan dit jaar niet door. Organisator MagEvents kan niet voldoende exposanten vinden voor de Home Multimedia Beurs, waar het evenement voor computerhobbyisten onderdeel van is.

De HCC-dagen zijn een jaarlijkse bijeenkomst van de Hobby Computer Club en vormen het jaarlijkse hoogtepunt van 's werelds grootste vereniging van computergebruikers. Naast demonstraties van werkgroepen staan de dagen bekend om computergerelateerde koopjes. Het is niet de eerste keer dat de HCC-dagen niet doorgaan. In 2007 werd de bijeenkomst ook afgelast. Het evenement begon in 1978 als een kleine bijeenkomst van hobbyisten. Daarna heeft het een stormachtige groei doorgemaakt. Regelmatig was er onder kaderleden gemor over de vraag of het evenement niet te groot is gegroeid en niet te commercieel is geworden.

Donderslag Voor de HCC komt het bericht als een donderslag bij heldere hemel. "Wij hebben het ook vandaag vernomen. Het verbaast ons dat MagEvents hier zo snel mee naar buiten treedt", zegt HCC-directeur Petra Claessen. "We zijn met vele vrijwilligers vanaf januari bezig dit voor te bereiden en beraden ons nu over een nieuwe koers."