KPN heeft een nieuwe opslagdienst uitgebracht die consumenten de mogelijkheid geeft data van hun smartphone of computer online op te slaan. Standaard biedt een abonnement 5GB, maar KPN biedt tegen een meerprijs 20GB of 50GB aan.

Wie een nieuw mobiel abonnement in combinatie met een MB-bundel afsluit bij KPN, krijgt er standaard CloudOpslag met 5GB opslagruimte bij. Klanten die al een abonnement met MB-bundel hebben, betalen 2,50 euro per maand. Gegevens zijn volgens KPN eenvoudig te delen via bijvoorbeeld sociale netwerken.

Wie bij een KPN Mobiel Instap-abonnement met MB-bundel CloudOpslag krijgt, maar niet voldoende heeft aan 5GB, kan voor een meerprijs van 2,50 euro 20GB afnemen. Overige KPN-klanten die deze Extra CloudOpslag-dienst willen afnemen, moeten 5 euro per maand betalen. Er is ook nog de mogelijkheid 50GB onlineopslag te kopen. Dit kost 5 euro per maand voor klanten met een MB-bundel en 7,50 euro voor overige klanten.

Om de internetopslag te benaderen heeft KPN een app uitgebracht die voorlopig alleen beschikbaar is voor iOS- en Android-gebruikers. De app biedt automatische synchronisatie van bestanden op de smartphone met die op de servers van KPN. Wie via zijn desktop- of laptopcomputer gegevens wil synchroniseren, kan dit via Windows- of Mac OS-software en de url Cloudopslag.kpn.com.

KPN had al een onlineopslagdienst voor Windows- en Mac-systemen, al was dat specifiek voor back-ups en zakelijke gebruikers. Voor een vergelijkbare prijs bood die dienst onbeperkte opslag. De dienst kampte in de afgelopen jaren meer dan eens met problemen. Onlangs nog konden gebruikers meer dan zes weken lang hun backups niet terughalen via de webinterface. Bij het nieuwe platform zullen vergelijkbare problemen niet voorkomen, belooft de aanbieder.