Vanaf 21 mei zal Microsoft haar beveiligingsmaatregelen flink gaan aanscherpen. Ze realiseren zich dat vandaag de dag internetveiligheid van groot belang is, en besluiten daarom maatregelen te treffen.

Daarom gaat Microsoft mensen opnieuw vragen naar beveiligingsgegevens. Wereldwijd zullen de verschillende Microsoftdiensten als Xbox LIVE, SkyDrive, Outlook en Windows de gebruikers om extra gegevens gaan vragen. Door een telefoonnummer, e-mailadres of ander persoonlijk gegeven te vragen, versterkt Microsoft de beveiliging op je verschillende accounts. In het geval van diefstal of schade, kan Microsoft je met de nieuwe geverifieerde gegevens een code sturen, waarna je al je persoonlijke zaken weer eenvoudig terug kan krijgen.

Microsoft lijkt wel haast te hebben bij het verzekeren van de gebruikersgegevens. Als je de benodigde informatie niet binnen zeven dagen na het ontvangen van het verzoek afgeeft, zal je account geblokkeerd worden. Wanneer je de gegevens stuurt, zal je account weer vrijgegeven worden. Het is Microsoft dus menens.

Nederland is nog niet meteen aan de beurt om beveiligingsgegevens af te geven, maar zal in de loop van de tijd volgen. Wanneer dit precies zal zijn, zal vanzelf duidelijk worden. Wij zijn in ieder geval blij dat er weer actie wordt ondernomen om de veiligheid van internetgebruikers te verzekeren.