Het aantal mensen met toegang tot het internet is dit jaar weer licht gestegen. Bijna 3 miljard mensen zijn er nu online. Oftewel ongeveer 40% van de wereldbevolking. Het aantal is sinds eind 2013 met 7,9% gestegen.

De cijfers werden bekendgemaakt door de International Telecommunications Union (ITU) in het jaarlijkse rapport. Een jaar geleden stond de teller op 2,71 miljard mensen. Dat is nu 2,923 miljard. Volgend jaar zal de grens van 3 miljard mensen met internet behaald worden.

Ondanks het enorme aantal zijn er nog steeds 4,3 miljard mensen zonder internet. Hiervan komt 90% uit ontwikkelingslanden. In dergelijke landen heeft maar 6% toegang tot internet, waar dat in ontwikkelde landen 27,5% is. De aantallen en procenten blijven voorlopig nog groeien. Maar volgens het ITU daalt de groei wel al.

Bij het jaarlijkse rapport is er ook altijd een ICT Development Index (IDI). Deze index geeft alle landen een score op basis van de infrastructuur, het gebruik en kennis van ICT. Het meest recente jaar is 2013 en daarin staat Nederland op de zevende plaats. Een daling van twee plaatsen met het voorgaande jaar. Denemarken nam in 2013 de eerste plek over van Zuid-Korea.