Problemen met videokaarten komen regelmatig voor en er zijn een hoop mogelijke oorzaken: Generatieconflicten: veel oudere moederborden zijn gebouwd op de oudere generaties videokaarten,

hierdoor kunnen ze dan vaak niet voldoende stroom leveren op de AGP voor een moderne videokaart. Een die-hard Tweaker oplossing is om de +5V lijn vanuit de ATX connector door middel van 2 draadjes naar de pins B2 en B3 van de AGP slot te lussen.

Voltages: sommige moderne chipsets ondersteunen minimaal AGP 4x (1,5V), zodoende werken de oudere AGP 2x (3,3V) kaarten niet op de moederborden met deze chipsets.

Signaal/timing: er kunnen mogelijk signaal/timing problemen op de AGP interface zijn. Met een beetje mazzel kan dit verholpen worden met een BIOS update of aangepaste BIOS instellingen. Op bijvoorbeeld de Abit KT7 familie kun je de AGP Driving Value instellen en er zijn op verschillende moederborden nog andere instellingen die uitkomst kunnen bieden.

Plaatje + tabelletje: hieronder kun je een duidelijk plaatje en een tabel vinden met betrekking tot AGP compatibiliteit:

agp-config.gif