Western Digital heeft tijdens een beurs voor Apple-producten zijn nieuwste externe harde schijf, een MyBook Thunderbolt Duo, aangekondigd. De drive is van een Thunderbolt-interface voorzien en heeft twee harde schijven aan boord.

De MyBook Thunderbolt Duo komt in twee versies beschikbaar, een versie met 4TB en een met 6TB opslagruimte. Aangezien de nieuwe Mybooks worden gemaakt met twee 3,5"-harde schijven aan boord, moeten de individuele schijven een capaciteit van 2 en 3TB hebben. De Thunderbolt-interface vervangt de Firewire- en overige aansluitingen van de huidige Mybook-drives.

De externe drives kunnen individueel met een Mac worden verbonden via de Thunderbolt-kabel, maar een pc wordt niet ondersteund. Een update om de drives ook geschikt te maken voor gebruik in combinatie met pc's zou echter in ontwikkeling zijn. De Mybook Thunderbolt Duo-drives kunnen ook aan elkaar worden gekoppeld om de doorvoersnelheden te vergroten.

Individueel kunnen de drives volgens Western Digital snelheden tussen de 250 en 280MB/s halen voor lezen en schrijven, maar vier daisychained 6TB-exemplaren haalden tijdens een demonstratie op de beurs 450MB/s voor schrijven en 760MB/s voor lezen. Western Digital maakte nog geen prijzen of introductiedatum bekend.