De volgende stapsgewijze handleiding laat zien hoe u Microsoft Windows 11 bovenop VirtualBox 6.1 installeert. Dit is om het gemelde probleem aan te pakken dat Windows 11 niet als een VirtualBox-VM kon worden geïnstalleerd.

De eerste stap is het correct configureren van de virtuele machine die de "Microsoft Windows 11" installatie zal gast; de virtuele machine moet op de volgende manier worden geconfigureerd (minimale vereisten), gebaseerd op officiële " Windows 11-specificaties en systeemvereisten " en uw systeem moet de juiste bijgewerkte x86-CPUhebben, Het orginele artikel van Simon Coter Oracle.

Met die configuratie-opties aanwezig en de " Microsoft Windows 11 " ISO correct toegevoegd als " virtuele cd-rom " kunnen we het installatieproces starten:

Microsoft Windows 11 - Installatie

Klik op volgende om de knop " Nu installeren " weer te geven; wanneer u de installatieknop ziet, drukt u tegelijkertijd op " Shift + F10 " op uw toetsenbord om een opdrachtprompt te starten. Typ bij deze opdrachtprompt " regedit " en druk op enter om de Windows Register-editor te starten.

Windows 11 - regedit

Wanneer de Register-editor wordt geopend, navigeert u naar " HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup ", klikt u met de rechtermuisknop op de " Setup "-sleutel en selecteert u " Nieuw => Sleutel ". Wanneer u wordt gevraagd om de sleutel een naam te geven, voert u " LabConfig " in en drukt u op enter.

Klik nu met de rechtermuisknop op de toets " LabConfig " en selecteer " New => DWORD (32-bit) " waarde en maak een waarde aan met de naam " BypassTPMCheck " en stel de gegevens in op " 1 ". Maak met dezelfde stappen de " BypassRAMCheck " en " BypassSecureBootCheck " waarden en stel ook hun gegevens in op " 1 ", zodat het eruit ziet als de volgende afbeelding.

Windows 11 - controles omzeilen

Met deze drie waarden geconfigureerd onder de toets " LabConfig ", sluit u de " Register-editor " en typt u exit in de " Command Prompt " gevolgd door enter om het venster te sluiten. U kunt nu op de knop "Nu installeren" klikken om door te gaan met het installeren van " Microsoft Windows 11 " als een virtuele machine bovenop VirtualBox.

Windows 11 - Installatieproces